« Designbyrå & Kommunikationsbyrå

Få ditt företag att växa

Det finns många sätt att växa på och vad som passar dig och ditt företag beror lite på vad du har för slags företag. Men i alla fall, tänkte nämna ett gäng olika sätt att få mindre företag att växa sig större så att du kan se vad det finns för alternativ. 

En sak du kan göra är att öppna en ny filial. Kanske ny butik eller kontor i en annan del av Sverige, eller kanske till och med utomlands? Fler filialer gör att du växer dig större som företagare. 

Annars har du alternativet att erbjuda din verksamhet som franchiseverksamhet. Om du har ett företag där det är möjligt vill säga. 

Om du har rätt produkt, så kan du licensiera den. Det är ett effektivt och billigt sätt att få företaget att växa. Det innebär att du kan få royaltyn och licenspengar för framtida försäljningar utan att själv behöva jobba mer. 

Fler sätt att expandera på

Det går även att alliera dig med företag som bedriver liknande verksamheter så att ni tillsammans kan växa på ett bra sätt. Ni kan dela på kunder till exempel eller erbjuda dem paketlösningar tillsammans. 

Ett annat sätt att få företaget att växa sig större på är att diversifiera. Alltså att du breddar dig och skaffar dig fler produktområden. Det kan vara att sälja kompletterande produkter eller tjänster, importera eller exportera dina eller andras produkter, eller att du börjar med föreläsningar inom det du gör.

Kolla även upp andra marknader, även om den du har nu funkar bra. Men det kanske finns fler att rikta in dig på. 

Ett vanligt sätt att expandera på är att förvärva ett annat företag, alltså att köpa upp eller gå samman med ett annat företag. 

Sist men inte minst, expandera på nätet. Bill Gates ska ha sagt att et finns två typer av företag, dels de med en framtid på nätet och dels de med ingen framtid alls. Att finnas på nätet idag är nästan ett måste, eftersom vi idag lever i en digital tid och värld.

26 May 2020