« Designbyrå & Kommunikationsbyrå

Öka likviditeten i ditt företag

Ett företag behöver ju alltid ha en bra förmåga att kunna betala sina räkningar och andra utgifter. Förmågan att göra det, det är vad likviditeten visar. Likviditeten visar helt enkelt skillnaden mellan pengar som kommer in och pengar som går ut. Det finns olika sätt för ett företag att öka upp sin lividitet. Ett snabbt sätt att göra det på, det är att sälja fakturor. Men det kan vara bra att även jobba långsiktigt så att företaget har en god likviditet alla månader på året. 

För att öka upp företagets likviditet, så kan det vara bra att börja med att se vad ni har för olika kostnader. Det för att se om det går att skala ner dessa. Det är ofta lättare att minska kostnader än vad det är att försöka öka intäkterna genom att sälja mer.

Fler bra sätt att öka betalningsförmågan på

Det finns även annat du kan göra för att öka upp likviditeten. Bland annat kan du börja med att fakturera varor och tjänster så fort som det är möjligt. Sätt 14 dagars betaltid istället för 30 dagar till dina kunder. 

Se även till att kolla på möjligheter som att höja din kontokredit om du har en sådan. Kolla också på om det kan vara värt att hyra eller leasa inventarier istället för att äga dem.

Kortare sätt att öka likviditeten på, det är som sagt att sälja fakturor eller att försöka sälja av tillgångar. 

1 Apr 2022