« Designbyrå & Kommunikationsbyrå

Med en bra skärm blir jobbet enklare

Oavsett om du jobbar med media, reklam, 3D-animering eller helt enkelt letar efter bästa gamingskärmar på bästaprodukterna.com så är skärmen otroligt viktig. Med en bra skärm får du bättre upplevelse och ett bättre resultat. Men vad har vi för krav på en skärm? Vad är det som gär den bra, eller mindre bra?

Storleken har betydelse

Om man bara ska ha en enda skärm så är det viktigt att den är stor nog för ens behov. Det är skönt att kunna ha många dokument eller program öppna och se dem samtidigt. De allra flesta brukar tycka att en skärm på 24" och 27" är fullt tillräckliga men 28" är rätt optimal för de flesta typer av jobb, eller spel för den delen.

Responstiden

Man räknar responstiden i millisekunder (ms) och det värde man ser beskriver hur snabbt varje pixel på skärmens panel kan byta färg. Ett lågt värde är bättre för det är snabbare. Speciellt viktigt med låg responstid är när saker rör sig snabbt på skärmen som vid spelande eller animeringar. Hög responstid kan skapa "ghosting" vilket man inte vill ha. 

Böjd eller flat skärm

Detta är en ren smaksak och de som kör med böjd skärm tycker att det är det bästa som hänt sedan skivat bröd medan de som kör med flat skärm anser att böjda skärmar kan skapa konstiga effekter. Här säger vi - testa själv! Den böjda skärmen har sina fördelar och den flata har sina.

1 Dec 2022